mindenovi
mindenovi

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 Ha úgy gondolod, hogy a "tarsolyodban" lévő anyagokat szívesen megosztanád velünk, akor próbáld meg a megfelelő modulba feltölteni. Ha nem sikerül, küld el mail címemre!

Sajnos képeket nem biztos, hogy tudsz beilleszteni, de ha elküldöd, akkor azt is felteszem! 

 Márti

 

Mail: 

 

 Tanács regisztrációhoz:
- egyedi felhasználó nevet válassz! 
- várd meg a visszaigazoló mailt
- ha nem sikerül belépned kérj jelszóemlékeztetőt
- nem én intézem, tőlem függetlenül működik 
- újra próbáld meg

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Beszélgessünk
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Ennyien jártak itt
Indulás: 2008-07-23
 

Szívügyem:

én is érintett vagyok

Figyelj rájuk!!!!

 


 

 

 

 

Hasznos oldalak
 

 

 

 

Ha tetszik, tedd ki honlapodra!

 

      

 

Ötletek
[13-1]

2009.11.14. 11:44 Idézet

Szülinapra ötletek (ovi)

Ezek az ötletek, a műsor összeállítása most van folyamatban, de ha
teljes lesz, ígérem, azt is leírom.1 HETES PROGRAMRA tervezünk, soknak
tűnhet az alábbi, de természetesen 5 napra lebontva értendő.


nyitóműsor közösen a régi ovisokkal a Halász Jutka: mindannyian mások
vagyunk... dalára kezdve
érkezéskor mindenki hoz 1-1 régi, ovis életére emlékeztető tárgyat,
képet, amelyet paravánokon elhelyez
találkozás  a régi ovisainkkal, az ő szerepeltetésük- trombita, tánc,
ének, vers, ki milyen területen ért el sikereket


faültetés
nagyméretű udvari társasjáték készítése, bábuk a  gyerekek, játékosok
a csoportok
gyermekmunkákból kiállítás
felnőttek hobbimunkáiból bemutató / tűzzománc, tiffany-üveg,
bőrtárgyak, varrások, stb../
mivel játszottunk 30 éve? kiállítás
milyen eszközökkel tartottunk foglalkozásokat régen és ma- kiállítás
az óvónők mai fejlesztő játék gyűjteményéből és régi eszközökből
összehasonlításképpen , pl. MINIMATT, stb
hogyan épült fel az Óvoda? képekből bemutató
milyen meséket néztünk 30 éve- diavetítéssel
gyerekekből egyenpólóba öltözve ki"rakjuk" a 30 ast, és az oviudvaron
-felülről fényképezve- ajándékként átadjuk a felvételt
héliumos-lufieresztés
30 postagalamb reptetés
csoportoknak névadó  /eddig számok voltak :(  /
tortából óvodamakett készítése szülőkkel, majd közösen elfogyasztják
palacsintakígyó, /30 méteres/ készítése, minden volt és jelenlegi ovis
hoz 1-1 palacsintát, amelyeket összerakunk, és a végén közösen
 elfogyasztanak
kézműves délután
állatsimogató, golden retriever-kutyaterapeuta  bemutató
emlékkönyv kihelyezése- bejegyzések élményekről, mely hozzánk kötődik
8 csoportos ovi lévén van 4 nagy előterünk, mindben más kiállítás egész héten
egészségre nevelés-előadás
Zárás: alapítványi bál
Egyenlőre ennyi van ,   aműsor most formálódik.
Talán tudtok belőle hasznosítani, én is sok ötletet kaptam


2009.02.19. 20:37 Idézet
Mártis

Ez is iwiw-ről:

Húsvét tájékában különösen aktuális.
A papír tojástartót szétvagdosom, hogy apró "pohárkákat kapjunk". Hálós, apró csokitojásokat veszünk, vagy gyűjtünk, minden színből kettőt. A tojásokat letakarjuk a tojástartóból lett pohárkákkal, és máris lehet memóriázni. Lehet nehezíteni, hogy egy pici csibét is a pohár alá rejtünk, aki erre rátalál, az általatok kitalált szabály szerint előnyt vagy  hátrányt élvez.

Hosszú ,kissé vastagabb madzagra kötsz bármilyen tárgyat, jétékot, vagy kisüveget..stb,és tornabotra a madzag végét, és fel kell tekerni minél gyorsabban...Ha lehetőség van "pancsolásra", akkor kupicával meg kell tölteni egy nagyobb poharat, üveget tölcsérrel,stb..

Farsangra szülős játék a lufi taposás: a szülő lábára lufit kötünk, a gyermeknek el kell taposnia a szülő persze úgy térül-fordul hoyg ne tudja 
ha apuka is van jó a lufi borotválás a gyermek tartja a lufit az apukának,
zenére versenyszerűen a gyermeknek a szülő ruhájára fel kell a ruhacsipeszt csiptetni az nyert aki a legtöbbet tette fel,
gyertya elfújó verseny fecskendővel (pumpálja a levegőt)
csukott szemmel gyermek etetése pudinggal
hamupipőke verseny: baab és kukorica szétválogatása időre (szülő/gyerek párok)
táncoló párok között kufit tartanak
újságon táncolnak és az egyre kisebb lesz
székfoglaló zenére akinek nem jutott az kiesik(mindig 1-el kevesebb a szék)
egy adott jelre tánc közben más párt kell keresni
seprű tánc, ha megáll a zene és akinél van a seprű - ami körbe jár - az kiesett

 


2009.02.13. 23:13 Idézet
Mártis

Az iwiw fórumról gyűjtögetett ötletek:

Uborka csipesszel gyöngyök, fagolyók átszedése egyik edényből a másikba. Ez remekül fejleszti a finommotorikát. Ha ez már jól megy, akkor adott ideig (pl. homokóra segítségével) több gyermek egyszerre versenyszerűen is játszhatja. Az idő letelte után megszámlálják, ki hányat tudott átpakolni, kié a több, kevesebb, mennyivel, esetleg ugyanannyi. Farsangon is lehet játszani.

Kártyákon különböző tárgyak (melyek a csoportban találhatóak), különböző számosságban. Pl. 5 könyv, 7 autó, stb. rajza. Mindenki kap egy kártyát, és össze kell szednie azt, és ahányat, amit a kártyája mutat.

A mi kedvenc állatos társasjátékunk: a táblán sorban mindenféle állat, amiről már vannak ismereteik, régi könyvekből, újságokból kivágva, vagy matricák. Ezeken lépkednek végig, annyit, ahányat dobtak a dobókockával. Vannak kül kártyák kérdésekkel. Pl hol él, mit eszik, mi fedi a testét, utánozd a hangját, mozgását, hogy hívják a kicsinyét stb.Ezekből húznak, és ha tud válaszolni az adott állattal kapcsolatban, akkor kap érte valamit, amit gyűjtögethet. A végén 2 győztes van, aki először végigér, és aki a legtöbbet gyűjtögetett.

Lehet még társasjátékokat is csinálni, ezekben a gyerekek is szívesen segítenek. Pl a színekhez, mértani formákhoz, ezekből állítod fel a pályát, amin végig kell lépkedni, a gyerekek díszíthetik az üres helyeket az út mentén. Persze ezekhez olyan dobókockákat kell készíteni, amiken színek vannak, vagy formák.

Több, kevesebb, ugyanannyi, számlálás: kártyákat készítünk bármilyen képekkel, lehet rajta szép színes matrica is, sokfélét lehet kapni. A fejlettségüknek megfelelő számkörben 3-3 kártyát készítünk mindegyik számhoz. Egymással szemben 2 gyerek felváltva vesz a lefordított kártyacsomagból, akié a több, az viszi. Ha uai, akkor 1-1-et visznek . Az győz, akinek több van a végén.

Actimeles dobozból olyan csörgőket is lehet csinálni, amibe kül. hangot adó dolgokat teszel. Pl. rizst, lencsét, kukoricát, babot, kavicsot, üveggolyót, az a lényeg, hogy mindegyikből 2 egyforma legyen. Hallás után keresik a párokat.

Csigaverseny: Fél dió a ház, kitőlteni gipszel,hogy súlya legyen,dekorgumiból alulra ragasztva a teste- más-más színű- kb1.5m-es spárgát ragasztani az elejére, aminek a másik végére egy botocskát kötünk.Asztalra szigetelőszalaggal kijelölni a pályát.Rajtra a botot tekerni hogy  a madzag rátekeregjen, úgy halad a csiga.finommotorika- nehéz,de jó.

mieink szeretik azokat a játékokat, amelyeket nagy méretben a padlóra fektetve játszhatnat. ilyet többet is készítettünk. Van, amelyiknek a lépőkockáit kb 30 cm-es műanyag körlapokra készítettök el, és fonallal összekötve , mint egy harmonikát tároljuk- téma bármi lehet.


Vagy: Nagy lapra 4-5 sorban színes korongokat  festesz pályának/-színek gyakorlásához/ a lényeg, + bábúk

Gyüjtsetek egyforma befőttesüveg tetőt. öntapival vagy egyforma matricával díszíteni a tetejét. Bele minden gyerek képéből 2-2 -t. Imádják ezt a memória játékot- bár én főként az udvari játékhoz készítettem ilyet, mert így tartós.

A szülő szemét bekötjük, és így eteti a gyereket pl. tejszínhabbal.A szülő bekötött szemmel felöltözteti a gyereket egy sapkába, sálba, pulcsiba. közös építés úgy, hogy a szülő és a gyerek egymással szemben vannak, és pl. meghatározott számú duplóból tornyot építenek úgy, hogy egyet a szülő, egyet a gyerek rak.
A gyerek lefekszik, felnyújtja a lábát, és a szülő betekeri WC papírral.

Szia, lehet, elcsépeltnek hangzik, de nálunk a lufiborotválás a legsikeresebb és muris, ahogy elpukkad és beteríti a szülőket a borotvahab :-) a lufifújót is kérik, a sörivó, AMI PERSZE SÖRÖSDOBOZBAN JÓ ÉDES MÁLNASZÖRP....nagyon jó hangulatot teremt, és persze, amit a gyerekeikkel együtt vgezhetek, várépítő felfelé..., hátoncipelő..stb....ezek voltak a legkedvesebbek :-)

aktimeles flakonra 4,5 cm átmérőjű papírgolyót ragasztunk fel r.pisztollyal, 9db kell, készítünk egy "tekepályát 3x3 db koronggal jelezve a kuglik helyét.Majd fagolyóval gurítunk, számlálás, színek, f,motorika, több-kevesebb stb fejlesztésére nagyon jó

Én az egyik kesztyű ujjaira színes filcből kivágott virágokat varrtam, a másikra pedig tépőzárral rögzítettem az ugyanilyen színű virágokat - így ezek csereberélhetőek. Feladat: különböző szempontok szerinti összeillesztgetése az ujjaknak (egy gyerek, vagy egy gy. egy felnőtt, vagy két gyerek): színek gyakorlása, ujjak neve, finommotorika, stb.

Mindenki hozott egy fél kesztyüt, minden ujjbegyekhez gombot varrtam /1.5-2 cm/.gyors-lassú, halk-hangos, hangszín- attól függ,hol és mit ütögetünk vele, rimusviszhanghoz stb

Őtlet: hangszer farsangra-is.! Fogj 2 fehér papírtányért; régi, de működő lemezjátszóra téve, annak bekapcsolása után a gyerekek színes festékcsíkokkal díszíthetik/élvezik/.Egymással szemben félig összeragasztjuk/tűzzük/, zörgő -csörgő holmival töltjük/bab, kukorica,stb/, majd teljesen összezárjuk. Kb. 3 cm-ként körben kilukasztgatjuk, szines szalagokat, vagy körben fonásszerűen, vagy lyukanként kötözgetve díszithetik a kicsi

Fonalfestés: Először csak sima összehajtott rajzlap belső oldalára betekerintjük a festékbe mártott rövidebb fonalat, és kihúzni is kacskaringósan húzzuk, majd egyre tőbb színnel dolgozhatunk. Lehet úgy is, hogy a fonalat, mint egy könyvjelzőt az összehajtott lapba feszítünk, festékeket csepegtetünk a papírra, lazán összehajtjuk, majd alulról félkörben haladva kifelé húzzuk ki a madzagot.
Egy vastag könyvet kinyitunk (én telefonkönyvet szoktam használni) és beleteszünk egy rajzlapot, vagy fénymásolópapírt. Ezután a gyerek kap egy kb. 1m hosszú fonalat, amit ecsettel befest 2-4 színnel (természetesen szakaszosan váltogatva a színeket). Utána ráteszi a papírra, össze-vissza tekergetve, majd majd ráhelyez egy másik papírt. Utána becsukjuk a könyvet, egy gyerek egy kicsit rátámaszkodik (nem erősen), az "alkotó" pedig kihúzza a fonalat. Mindkét papíron gyönyörű színes, absztrakt "festmény" lesz, egymás tökéletes tükörképei

 

 


2009.01.31. 19:25 Idézet
Erzsébet

Azt elfelejtettem, hogy a tappancsokat a gyerekek festették sablon segítségével.


2009.01.31. 19:22 Idézet
Erzsébet

Dalmata jelmezben.Fiúknak tappancsos napellenző, lányoknak fekete kerettel, fehér kreppapírból tappancsos kalap.Bocsi, a gyerekek arcát kitakartam.


2008.11.02. 21:31 Idézet

Arra gondoltam, hogy a leendő kiscsoportosaimat meglepem valami ajándékkal, ami azt szimbolizálná hogy milyen "nagyok" lettek : óvodába járhatnak.
Van ötletetek?

Mi nyakláncot szoktunk készíteni, a "medál" a saját jelük. Az elkészítés trechnikája bármi lehet, a rajztól a kiégethető gyurmáig. Ezt már a júniusi szülői értekezleten hazaküldjük nekik.

 Kósza ötlet: Kék színű szalag tépőzárral ellátva, amin rajta van a jele, a jobb csuklóra (bokára) csatolható és a lateralitás rögzítéséhez jó tesi, ábrázolás, stb. alkalmával.
Más: Kis vászon tatyó, a jelével, amiben hozhatja-viheti az otthon biztonságát nyújtó kis holmiját.
Hirtelen ez a kettő jutott eszembe.

Mi síkbábot szoktunk adni nekik, hurkapálcást, papírból. A mi csoportunk nyuszi volt, így a nyuszi ruháján ott virított középen a jelük. De csipeszfigurát is adtunk már, sikere volt. (macit, nyuszit, békát, kutyát, cicát) ők választhattak, amikor ismerkedni bejöttek, vagy amikor augusztus végén családlátogatásra mentünk

Mi hajtogattunk egy manó bábot ( hajtogatös könyvek valamelyikében csomó verzió van erre) és mindenki választott egyet, amikor jött. Erre rárajzoltuk a jelét, és kitettük a teremben a szekrényre, így ott is ott volt  a csoport.Aztán persze haza lehetett vinniAminek még nagyon szokzak örülni, a lufi. Minden évkezdetkor így fogadjuk őket: lufik vannak a polcokra felfújtan kiragasztva.ettől olyan vidám mindjárt az öltöző, ahogy belépnek.


2008.10.26. 14:14 Idézet

 

Téli ablak képek: / minták

picasaweb.google.hu/jokamarta/TLiAblakkPek#

 


2008.10.26. 10:38 Idézet

 

Vizes alapú festés:

 

A Waldorf-pedagógiában használják előszeretettel ezt a technikát- hihetetlenül nagy színélmény így dolgozni a gyerekeknek. A lapot először szivaccsal átnedvesítjük, majd óvatosan megfordítjuk, és középről kifelé haladva a másik oldalát is benedvesítjük. Vigyázni kell, ne maradjon buborék a lap alatt. Puha szőrű, nagy ecsettel dolgozunk- az érdesebb ecset felsérti a lap felületét. Vízzel kevert alapszínekkel festünk, csak piros, kék, sárga szín van a gyerekek előtt- ezekből bármely szín előhívható.
Csodaszép élmény a csillogó felületen a színek egymásba olvadása, mozgása.
Ha elkészült a mű, és még "tocsog", lehet vele tovább dolgozni, pl. fóliát tenni rá, és azt mozgatni rajta- így is megfigyelhető a színek mozgása.

 

pillangó: foldanyo.blogspot.com/2008/07/kvsfilter.html


2008.10.19. 23:46 Idézet

Szia Gini! Tetszik az ötleted, ha küldesz róluk fényképet, akkor felrakom ide a honlapra - talán úgy még érdekesebb lenne! mindenovi@gmail.com


2008.10.17. 13:56 Idézet

Sziasztok!

 

Ha még nem merítettétek ki az őszi falevelek témát akkor talán ezek segíthetnek:

1. kérjetek be a szülőktől befőttes üveget, őszi mécsestartó készítésére. Vágjatok ki olyan széles és hosszú krepp-papírokat(őszi színek) amelyek megegyeznek az üveg méreteivel. Az előzőleg lepréselt leveleket a gyerekek felragasztják tetszőleges mintával a papírra, majd a krepp hátulját beragasztják ragasztóval és a ti segítségetekkel, a nagycsop.k egyedül is akár feltekerik a papírt a bef.üvegre!Nagyon szépek lettek az én középsőseimék, élvezték a dolgot!Több dolgot, feladatot foglal magába!

2. papírból vágjatok ki faleveleket, amelyeket befestettek a gyerkőcökkel. Végy pár lufit, amelyet közepes nagyságúra fújsz fel, majd egy befőttes üveg tetejébe rakj temperát(sűrűségtől függ a menny.), én sárgát, pirosat, zöldet tettem. A lufit belemártja a festékbe, és utána a levélre rányomja, annyiszor lehet amíg látod, hogy fog a festék. Ma készítettük, gyönyörűek lettek!Ajánlom  mindenkinek!

Üdv.Gini


2008.09.02. 20:22 Idézet


2008.08.31. 20:59 Idézet

1. Santa-claus 2. Can-ada spruce 3.Gingerbread can

 

 

4.Can-dee cane 5. Salty the Sno-can 6.Chips the Reindeer

 

 

 

Sablonok a következő oldalakon sorrendben.

 

Hozzávalók:

 

Toalett papír guriga, tempera, sablon ( alább lesz a figurák sorrendjében ), ragasztó

 

A gurigákat a figurának megfelő színre festjük. A figurához tartozó sablonokat kinyomtatjuk, színezzük, majd kivágjuk, és a megfelelő helyre ragasztjuk.

Jó szórakozást!!!

 

Canta-Claus

  

Can-Ada Spruce

 

Gingerbread Can

Can-Dee Cane

Cut one long red strip, 1 1/2 inches wide and 20 inches long to go with these pattern pieces.

 

 

Salty the Sno-Can

 

  

Chips the Reindeer

 

Chips the Reindeer 2

 


2008.08.31. 20:56 Idézet

Nyuszi

Nem szokványos ajándéktartó lesz ebből az édes kis nyusziból, elkészítése pedig viszonylag egyszerű.

 

 

 

Szükséges anyagok:
- 3 cm átmérőjű fagolyó
- 30x30 cm-es karton anyag

Szükséges eszközök:
- Olló
- Piros, kék és fekete színű tűhegyű filctoll

A fagolyóra a tűhegyű filccel megrajzoljuk a nyuszi arcát. A mellékelt .pdf file-ban lévő mintát nyomtassuk ki. Egy 4 részbe hajtott anyagra tűzzük rá, és ha van cikk-cakk ollónk, akkor azzal, ha nincs, akkor sima ollóval vágjuk körbe. Aztán hajtsuk szét az anyagot. Az anyag közepébe tegyük bele az apró ajándékot, pl. Kinder tojást vagy egy kis csokitojást. A két kerekebb sarkát összekötjük egyszer, ez lesz a nyuszi keze. A két hegyesebb végét pedig a fagolyó lyukán áthúzzuk, ebből lesz a nyuszi füle.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott felnőtt felügyelete mellett.


[13-1]

 

Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!